Marmeláda Krvavý pomeranč

Nový produkt

Lehce nahořklá pomerančová marmeláda. Obsahuje jemně krájené proužky pomerančové kůry.

Stříbrná medaile z The World's Original Marmalade Awards 2017.

Na tousty, na palačinky, do moučníků,..

Marmeláda je vyrobena z čerstvých italských pomerančů v bio kvalitě.

Krvavé pomeranče jsou oproti klasickým žlutým pomerančům šťavnatější, mají výraznější chuť a jsou méně kyselé.

Více informací

120,00 Kč

Více informací

Složení: 55% bio krvavé pomeranče, cukr, voda, citrusový pektin, citronová šťáva.

Na 100 g marmelády bylo použito 59 g pomerančů.

Ve 100 g marmelády je obsaženo  52 g přírodních sladidel.

Minimální trvanlivost: 1/2018

Ne všechny faktory podílející se na tvorbě anthocyaninu v sicilských krvavých pomerančích jsou úplně jasné. Stále ještě zbývá zjistit, zda má na tvorbu pigmentu nějaký vliv půda, a případně, jaký vliv to je. Existují další faktory, které syntézu červeného pigmentu při zrání ovoce buď podporují, nebo jí brání. Bylo například pozorováno, že červenání začíná, když v noci jsou nízké teploty a ve dne je intenzivní světlo. Pokud jde o chuť tohoto ovoce — dostatek slunečního světla zajišťuje správné množství jednoduchých cukrů, zatímco mírné dešťové srážky se postarají o silnou, výraznou chuť plodů.

Ať už je barva jakákoliv, jde o jedny z nejkvalitnějších odrůd pomerančovníku, nejčastěji rostoucími pod sicilskou Etnou. Jejich červené zabarvení může mít různou intenzitu, závisející na přítomnosti významného antioxidantu anthocyaninu, což je látka, která právě způsobuje unikátní vzhled i chuť. Čím jsou pomeranče tmavší, tím je přítomnost tohoto silného antioxidantu vyšší. Anthocyanin působí jako prevence proti rakovině, srdečním onemocněním nebo také očním vadám.