Džem Krvavý pomeranč s březovým cukrem

155 Kč / 160 g
Momentálně nedostupné

Džem Krvavý pomeranč s březovým cukrem - výběrový extra džem méně sladký.

Lehce nahořklý džem/marmeláda z krvavých (červených) pomerančů. Obsahuje jemně krájené proužky pomerančové kůry.

Na tousty, na palačinky, do moučníků,..

Krvavé pomeranče jsou oproti žlutým pomerančům šťavnatější, mají výraznější chuť a jsou méně kyselé.

Kategorie: Citrusové džemy a marmelády
Položka byla vyprodána…

Složení: 58 % pomeranče Moro bio, březový cukr (xylitol), šťáva z pomerančů Moro bio, citronová šťáva, citrusový pektin.

Na 100 g džemu bylo použito 68 g pomerančů.

Ve 100 g džemu je obsaženo 57 g přírodních sladidel.

Pasterováno.

Minimální trvanlivost do: 3.10. 2020. Po otevření uchovávejte v chladu a do týdne spotřebujte.

Březový cukr (xylitol) je přírodní sladidlo, které se získává z dužiny a kůry břízy. Má velmi nízký glykemický index a je tak vhodný pro diabetiky a osoby, které řepný cukr z jakéhokoliv důvodu nechtějí konzumovat.

Upozornění: zvýšená konzumace xylitolu může způsobit laxativní účinky.

 

Červené (krvavé) pomeranče

Ne všechny faktory podílející se na tvorbě anthocyaninu v sicilských krvavých pomerančích jsou úplně jasné. Ať už je ale barva jakákoliv, jde o jedny z nejkvalitnějších odrůd pomerančovníku, nejčastěji rostoucími pod sicilskou Etnou. Anthocyanin působí jako prevence proti rakovině, srdečním onemocněním nebo také očním vadám.